PROIECTUL "SI EU EXIST!" - proiect finantat de OMV PETROM in cadrul programului "Campionatul de Voluntariat"

Perioadă implementare: 01.07.2017 – 30.09.2017
Beneficiar: FUNDATIA ANYA

Beneficiar final:
ASOCIATIA NATIONALA PENTRU COPII SO ADULTI CU AUTISM DIN ROMANIA FILIALA CRAIOVA (ANCAAR FILIALA CRAIOCA) – Centrul de reabilitare a Copiilor si Tinerilor cu Autism “Dr. Innocenzo Fiore“.

Locaţie implementare:
Craiova, str. Dimitrie Gerota, nr. 3, Judeţul Dolj.

Scopul proiectului:
CONSTIENTIZAREA AUTISMULUI IN RANDUL COMUNITATII LOCALE SI SPRIJINIREA COPIILOR SI TINERILOR CU AUTISM DIN ANCAAR FILIALA CRAIOVA – CENTRUL DE REABILITARE A COPIILOR SI TINRERILOR CU AUTISM “DR. INNOCENZO FIORE“ CRAIOVA

Rezultate obtinute:
R1. Amenajarea unui loc de joaca, recreere si de desfasurare a activitatiilor ludice pentru beneficiarii directi prezenti in centru la ora actuala, dar si pentru beneficiarii viitori prin realizarea unei platforme betonate, refacere alei si achizitionarea mobilier urban de gradina.

R2. Achizitionarea a patru mingii de gimnastica Bobath necesare in recuperarea zilnica

R3. Achizitionarea a cinci biciclete si si accesorii aferente pentru activitatile de recreere si socializare

R4. Elaborarea unui ghid complex privind diagnosticarea corecta, indrumare spre institutiile specializate <> si a unui mini-ghid de comportament in caz de cutremur in prezenta unui autism.

R5. Informarea medicilor de familie privind descriptorii clinici ai acestei tulburari si unde sa indrume parintii pentru o corecta diagnosticare a copiilor suspecti de autism.
R6. Cei 12 voluntari OMV Petrom au participat activ in desfasurarea activitatilor proiectului.

R7. Fundatia ANYA a dezvoltat expertiza in domeniul constientizarii autismului in comunitatea locala.

R8. Au fost sprijinite 10 familii cu venituri reduse in diagnosticarea corecta a situatiei medicale a copilului si elaborarea unui plan de recuperare, evaluare si indrumare a parintilor.

ORGANIZAREA UNUI EVENIMENT DE SENSIBILIZARE FATA DE PERSOANELE CU AUTISM 'ABA –AJUTAM CU BICICLETA AUTISMUL'

PROIECTUL "RECICLĂM - SUNTEM MICI, DAR PUTERNICI!” - PROIECT FINANŢAT DE FUNDAŢIA PENTRU PARTENERIAT ŞI MOL ROMÂNIA

Perioadă implementare: 01.04.2017 – 30.06.2017
Valoare estimata buget: 11.410,26 lei din care:
Contributie finantator Fundaţia pentru Parteneriat: max. 8.900,00 lei (78.00%)
Contributie beneficiar Fundaţia ANYA: minimum 2.510,26 lei (22.00%)
Beneficiar: FUNDATIA ANYA

Beneficiar final:
GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT PARADISUL COPIILOR CRAIOVA

Locaţie implementare:
Craiova, str. Renaşterii, nr. 1, judeţul Dolj.

Scopul proiectului:
Conştientizarea problemelor de mediu generate de nerespectarea legislaƫiei de mediu cu privire la colectarea selectivă a ambalajelor şi deşeurilor din ambalaje şi educarea preşcolarilor, în spiritul unui comportament prietenos faƫa de mediu, prin participarea directă la colectarea deşeurilor.

Conferinta de lansare a proiectului  “Reciclam – suntem mici, dar puternici!”

În data de 7 aprilie 2017 Fundaƫia ANYA a organizat în cadrul Grădiniƫei cu P.P. Paradisul Copiilor Craiova conferinƫa de lansare a proiectul “RECICLĂM – SUNTEM MICI, DAR PUTERNICI!” – PROIECT FINANŢAT DE FUNDAŢIA PENTRU PARTENERIAT ŞI MOL ROMÂNIA in parteneriat cu Gradinita P.P. “Paradisul Copiilor”, proiectul care îşi propune să responsabilizeze comunitatea prin conştientizarea problemelor de mediu.

PARCUL VERDE – ACTIVITATE DE EDUCATIE ECOLOGICA

În perioada 10-20 aprilie 2017 s-a desfăşurat atât activităƫi de educaƫie ecologică “PARCUL VERDE” prin abordarea temelor:  „De ce este bine sa plantăm?”, „Ce reprezintă ecologizarea”, cât şi  activităti practice de igienizare curtea grădiniƫei, reabilitare bănci,  plantare si efectuate de reprezentanƫii şi voluntarii Fundaƫia ANYA impreuna cu  preşcolarii si familiile lor, cadrele didactice şi nedidactice ale Grădiniƫei cu P.P. Paradisul Copiilor Craiova au participat activ la  si vizita Gradina Botanica.

In data de 12 aprilie 2107 reprezentantii si voluntarii Fundatiei ANYA impreuna cu prescolarii, cadrele didactice si parintii prescolarilor de la Gr. cu P.P. “Paradisul Copiilor” Craiova s-au implicat in igienizarea terenului din curtea gradinitei, in vederea amenajarii spatiului conform planurilor din proiectului „Reciclam – suntem mici, dar puternici!” –

Activitatea “PARCUL VERDE – PARADISUL COPIILOR” a continuat in data de 5 mai cu a doua etapa, respectiv cu plantarea si reabilitarea bancilor existente.  In data de 5 mai 2017,  reprezentanti si voluntari ai Fundatiei ANYA, alaturi de  prescolarii, cadrelel didactice si parintii de la Gradinita  cu P.P. “Paradisul Copiilor” Craiova au luat parte, la activitatea de plantat puieti de piersici, cires, mar, gutui, flori (trandafiri, crizanteme si alte soiuri), gazonat si reabilitat bancile din curtea gradinitei prin inlocuirea totala a cherestelei si vopsirea bancilor.

“ZIUA PAMANTULUI’” – EXPOZITIE – CONCURS

“Ziua Pamantului” 22 Aprilie – Expozitie – concurs de desene, picturi, colaje in cadrul proiectului „Reciclam – suntem mici, dar puternici!” – PROIECT FINANTAT DE FUNDATIA PENTRU PARTENERIAT SI MOL ROMÂNIA. Multumiri celor 15 unitati scolare partenere in cadrul activitatii si micilor talentati pentru creatiile artistice prezentate.

In data de 2 mai 2017 reprezentanti si voluntari ai Fundatiei ANYA, alaturi de  prescolari si cadrele didactice de la Gradinita  cu P.P. “Paradisul Copiilor” Craiova au vizitat Grădina Botanică „Alexandru Buia” Craiova! Prescolari au impartit flyere indemnand la protejarea naturii, la pastrarea curateniei in locurile publice, la colectarea selectiva a deseurilor!

„Omul sfințește locul!” – confectionare placute cu mesaje ecologice

In data de 11 mai 2017 s-a desfasurat activitatea de confectionare si amplasare placute cu mesaje pentru protejarea mediului de catre prescolarii si cadrele didactice de la Gr. cu P.P. “Paradisul Copiilor” Craiova

S.O.S. – NATURA – BUJORII

In data de 13 mai 2017, reprezentanti si voluntari ai Fundatiei ANYA, alaturi de prescolarii, cadrele didactice si parintii de la Gradinita cu P.P. “Paradisul Copiilor” Craiova au fost in vizita la rezervatia naturala unica in tara a bujorilor – Plenita – Dolj in cadrul activitatilor „S.O.S. – Natura” – “S.O.S. – Bujorii” din proiectului „Reciclam – suntem mici, dar puternici!”. Micutii prescolari implicandu-se activ in colectarea deseurilor aruncate in padure si astfel au invatat ca pastrand padurea curata ne vom bucura an de an de frumusetea magica a florilor de bujor!!!

Pe tot parcursul lunii Mai 2017, reprezentantii Fundatiei ANYA impreuna cu partenerii sai au colectat hartie. Ni s-au alaturat si parintii si cadrele didactice de la Gradiniƫa cu P.P. “Paradisul Copiilor” Craiova. In data de 31 Mai 2017, prescolarii au dovedit ca, desi sunt mici, sunt puternici si au invata sa recicleze!!!!! Micutii au ajutat voluntarii Fundaƫiei ANYA si la incarcarea hârtiei si cartoanelor colectate. Suma obtinuta de la central de colectare (332 lei) a fost utilizata pentur achizitionarea a 8 bucati de tuia de 130 cm si furtun de 50 m pentru udarea gazonului, puietilor si florilor din curtea gradinitei.

In data de 7 iunie 2017 Fundatia ANYA a fost alaturi de Gradinita P.P. “Paradisul Copiilor” la ceas aniversar – 40 de ani de existenta – zeci de generatii de prescolari formati de-a lungul timpului de cadre didactice profesioniste!!! Cu aceasta ocazie, Fundatia ANYA a desfasurat ultima activitate ecologica “Gandim verde, actionam verde!” din cadrul proiectului „Reciclam – suntem mici, dar puternici!” finanțat de către Fundatia pentru Parteneriat – Polgár-Társ Alapítvány și MOL Romania în cadrul Programului Spații Verzi – Componenta

Spații Verzi Urbane:

-premierea de catre Fundatia ANYA a micului ecologist pe grupe de varsta

– scenete ecologice

– parada costume materiale refolosibile  – pentru micutii prescolari de la Gradinita “Paradisul Copiilor” reciclarea a insemnat nu numai colectarea de deseuri, ci si CREATIVITATE IN MODA. O parada reustita de costume chic create din hartie, carton, plastic sau haine vechi “reinterpretate” ECO!

– simpozion international pe tema ecologica.

Tot pe 7 iunie 2017 la ceas aniversar al Gradinitei P.P. “Paradisul Copiilor”, Fundatia ANYA a organizat si expozitia cu vanzare a acestor obiecte. In urma deschiderii urnei s-a numarat suma de 429 lei – suma obtinuta impreuna cu fonduri proprii ale Fundatiei ANYA va fi utilizata exclusiv de Fundatia ANYA pentru achizitionarea a inca doua pergole putin mai mari pentru curtea Gradinitei P.P. “Paradisul Copiilor”. Deja s-a luat legatura cu executantul si la sfarsitul lunii Iulie, inceputul lunii August 2017 cele doua pergole vor fi montate!

O parte din rezultatele concrete obtinute prin implementarea proiectului „Reciclam – suntem mici, dar puternici!” finanțat de către Fundatia pentru Parteneriat – Polgár-Társ Alapítvány și MOL Romania în cadrul Programului Spații Verzi – Componenta Spații Verzi Urbane:
Amenajarea, igienizarea şi ecologizarea suprafetei de ~500 mp prin plantarea de 12 puieƫi şi 51 flori, reabilitare 5 banci prin schimbare totala cherestea si reabilitare 3 banci prin vopsire si inlocuire partiala cherestea rupta, gazonarea parƫială, amplasarea mobilierului urban (doua mese de lucru pentru prescolari si 3 pergole lemn), realizarea spaƫiului destinat europubelelor (3 bucati de europubele de 240 l si 4 cosuri gunoi stradal colectare selectiva).
Confecƫionarea a 8 placuƫe cu mesaje eco şi amplasarea acestora in spatiul amenajat
Colectarea de hârtie si carton care a fost predată unui centru de colectare din Craiova – ca urmare a acestei activitati s-au achizitionat in plus 8 bucati de tuia deja plantati si furtun pentru gradina lung de 100 m!