Festivalului Internaţional „Craiova Muzicală”, ediţia a 42-a „Оpen Air” 2015

Fundatia ANYA alaturi de compania POLYSTART au acordat Sambata 5 Septembrie 2015 premiul Festivalului Internaţional „Craiova Muzicală”, ediţia a 42-a „Оpen Air” tinerei pianiste si compozitoare DENISA CURTAȘU.

Volumul de poezii de dragoste “As vrea sa dau nume de flori genunchilor tai”.

Fundatia  a fost alaturi de poetul Constantin Preda, acordand sprijin financiar pentru publicarea volumului de poezii de dragoste “As vrea sa dau nume de flori genunchilor tai”.

Constantin Preda (nascut la 12 ianuarie 1961, in satul Damian, comuna Sadova, judetul Dolj) a debutat publicistic in revista “Flacara” (nr. 41 – 8 octombrie 1981, pag. 19, cu o prezentare a lui Fanus Neagu), iar editorial, in 1984, cu volumul de versuri “Sora mea, inserarea” (Editura “Scrisul Romanesc”), la recomandarile scriitorilor Fanus Neagu, Marin Sorescu, Eugen Negrici, Gheorghe Pitut si Emil Brumaru.

In incercarea de a-l defini pe poet, poeziile sale de dragoste ne stau mereu la indemana, constituindu-se in frumoase sarbatori, in sfasietoare probe ale singularitatii. Constantin Preda nu respecta regulile poeziei, el ghidandu-se dupa propriile sale reguli, frumos si trainic structurate.