Hrana zilnica pentru trei ingerasi - timp de trei luni

In data de 17 Martie 2016 am mers sa cunosc trei fetite tare dragalase: Georgiana 10 anisori, Andreea 6 anisori si Alina – 3 anisori. Stateau cumintele pe una dintre canapele din camera, apoi zambetul le-a aparut pe chip cand au desfacut cutia de bomboane!

Fetitele traiesc in conditii foarte grele alaturi de mama lor, dna Şoş Florentina si de tatal lor biologic. Situatia familiala a micutelor este una incurcata, minorelor inca nu le-au fost eliberate certificate de nastere (deci nu beneficiaza de alocatie sau alt ajutor social) si abia acum a fost demarata procedura de obtinere a acestor certificate, ca urmare a obtinerii de catre mama a divortului de fostul sot de care era despartita de mai bine de 15 ani.

Georgiana merge la scoala – are rezultate bune, fiind acceptata la scoala pe baza CNP-ului mamei – multumiri dnei invatatoare care a dat astfel o sansa la educatie unui copil care putea sa fie privat de acest drept!

Toti cinci locuiesc intr-o singura camera fara a beneficia de utilitatile necesare (curent, apa, canalizare, cablu tv.) pentru a avea un trai decent. Fundatia ANYA a hotarat ca timp de 3 luni sa le asigure saptamanal alimentele de baza acestor micute.

Ajutati-ne sa ajutam aceste micute!
Donati 20% din impozitul pe profit sau donati lucrurile pe care nu le mai folositi, nu le lasati sa va ocupe degeaba spatiul prin casa, dar ATENTIE DONATI LUCRURI PE CARE LE-ATI PUTEA FOLOSI SI DUMNEAVOSTRĂ, IN STARE BUNA, PURTABILE, CURATE SI UTILE.

Avem nevoie pentru micute de un aragaz si o butelie, dna Florentina gateste pe soba – singura sursa de caldura din casa. Dupa ce am vazut conditiile in care traiesc micutele, imi doresc sa reusesc sa punem mana de la mana si sa le amenajam casa, oferindu-le astfel conditii decente de locuit! Este un proiect ambitios, dar sunt sigura ca impreuna putem reusi!

ACasa în Comunitatea TA

Fundatia ANYA s-a alaturat proiectului „ACasa în Comunitatea TA” – un proiect coordonat de Fundatia PACT in parteneriat cu Habitat for Humanity Romania si Asociatia Village Life, care isi propune sa raspunda problemelor legate de spatiile de locuit si de viata din comunitati de romi sau comunitati mixte, situate în mediul rural sau urban mic din sudul Romaniei.
Cu sprijinul financiar al Fundatiei ANYA se vor achizitiona materiale de constructii necesare reabilitarii unei case aflata intr-o stare avansata de degradare, casa unei vaduve cu trei baieti din comuna Francesti, judetul Valcea – Familia Hampu

STADIU PROIECT: 8 decembrie 2015

Conform fotografiilor de mai jos si dupa o evaluare finala a echipei de constructori, s-a constatat ca nu se va putea reabilita casa, cum era planul initial.
Constructia este foarte foarte subreda si chiar daca s-ar face subzidirea, tot nu ar avea consolidarea necesara si din acest motiv s-a luat decizia impreuna cu Primaria din localitate sa se ridice o alta constructie alaturata cu 2 camere.
La sponsorizarea oferita de Fundatia ANYA (materiale de constructii déjà achizitionate, depozitate in siguranta la Primaria din localitate) se vor adauga si alte fonduri necesare pentru o constructie noua.
Lucrarile se vor  demara in primavara anului 2016 si va vom tine la curent.