VREM SA VEDEM MAI BINE!

Fundatia ANYA s-a alaturat in Septembrie 2017 cazului umanitar CAZAN DIANA-ELENA (29 ani) – artist liric in Corala Academica a FIlarmonicii din Craiova de 10 ani – diagnosticata inca de la nastere cu cataracta congenitala si strabism la ambii ochi. A fost operata la varsta de 6 luni si a ramas cu vedere de 20% la ochiul drept, iar cu stangul abia zareste. La varsta de 18 ani a fost diagnosticata cu Glaucom intr-o stare foarte avansata. Aceleasi diagnostice necrutatoare (cataracta si glaucom) au fost puse si logodnicului sau – Emanuel Mironescu. Citind frumoasa poveste a celor doi tineri greu incercati de soarta, ne-am hotarat sa deschidem usa Fundatiei ANYA si sa ii ajutam atat pe Diana Cazan, cat si pe viitorul sau sot, Emanuel Mironescu sa stranga fondurile necesare pentru efectuarea unei deplasari in Shenzhen – China, la clinica Beike Biotechnology Co. pentru
efectuarea unui tratament cu celule stem si numeroase terapii alternative unde problemele lor de vedere isi pot gasi o rezolvare sau o ameliorare considerabila.

Povestea emotionanta a celor doi tineri, spusa chiar de acestia, o puteti citi aici.

O proteza bionica pentru un sahist eminent

Stefan-Teodor OPREA – un adolescent de 17 ani, elev al Colegiului National Carol I din Craiova – diagnosticat la nastere cu focomelie – lipsa antebratului stang. Dupa ce si-a pierdut mama in 2014, in 2015 si-a pierdut si tatal, in prezent Stefan locuind cu fratele sau vitreg care i-a devenit tutor. In Decembrie 2015, alaturi de colegii sai de clasa, am demarat colectarea de fonduri ca Stefan sa isi achizitioneze o proteza simpla pentru mana stanga al carei cost se ridica peste 3000 euro! La inceputul anului,  cazul medical al minorului Oprea Stefan-Teodor  a fost preluat de domnul profesor  doctor  CORNELIU  SABETAY de la Spitalul Clinic Judetean Craiova a carui recomandare  a fost  sa mearga la operatie in Israel sa i se monteze o proteza bionica care sa il ajute pentru a putea avea o viata normala avand in vedere performantele sale scolare si cariera ce o va urma. Costurile de la clinica din Israel sunt uriase pentru veniturile minorului Oprea Stefan-Teodor, fiind in jur de 20.000 euro (operatia va fi decontata partial probabil si de  CAS Dolj), contravaloare  transport in tara sau strainatate, consultatii etc.

In ciuda handicapului pe care il are, Stefan are rezultate deosebite la invatatura si sah. Din septembrie 2014 este elev al Colegiului National “Carol I”, la clasa de matematica-informatica bilingv limba engleza. La sfarsitul clasei a IX-a a obtinut premiul I cu media 9,84. Inca din gimnaziu practica sahul, castigand premii atat judetene, cat si nationale. Cea mai recenta realizare este locul 1 la Campionatul National Scolar de Sah “Elisabeta Polihroniade”. Pentru viitor, Stefan are planuri mari, doreste sa urmeze Facultatea de Automatica din Craiova si sa devina un bun programator, sa exceleze in meseria aleasa.

De indata ce vom avea oferta de pret clara  pentru interventie si achizitonare  proteza mana stanga si costurile aferente  deplasarilor in tara sau strainatate, va vom informa si impreuna  vom face ca visul lui Stefan sa devina realitate, fiindca impreuna putem ajuta:

  “Nu e greu să fii darnic azi. Greu e să nu regreți mâine.”

 

Puteti continua sa il ajutati pe Stefan sa isi indeplineasca visul donand in conturile Fundatiei ANYA pentru Stefan-Teodor Oprea: 

FUNDAŢIA ANYA

CIF 27981130

Cont bancar:  RO 30 INGB 0012 0000 3928 8911

ING BANK N.V Amsterdam – Agentia Craiova

Ruga pentru un suflet

La sapte anisori, DRAGOS-GABRIEL BISTRICEANU se lupta cu timpul, cu bolile care sunt multiple si din cele mai grave: epilepsie focala simptomatica paralizie cerebrala, hemipareza spastica dreapta, intarziere mintala, microcefalie, astm bronsic. Toate aceste boli sunt povara lui, o povara mult prea mare pentru un trup asa firav…

Fundatia ANYA impreuna cu dumneavoastra ii putem darui „ARMELE”. Fiecare zi pentru el inseamna o victorie, iar pentru parintii sai reprezinta o lupta cu timpul. Dragos este un copil vesel, jucaus, puternic, dar in fata bolii tot echilibrul lui se naruie. De Sfintele Darbatori de Craciun 2015 Fundatia Anya ii daruieste lui Dragos un carucior pentru copii cu dizabilități Racer+ – marimea 3, necesar parintilor sa il scoata la plimbare. Pentru continuarea recuperarii acasa a micutului, parintii ar avea nevoie si de o banda  de mers electrica. Internarile lui Dragos sunt multiple din cauza sistemului imunitar scazut. Micutul sta mai mult in spital decat acasa, face zilnic tratament si din cand in cand kinetoterapie din lipsa de fonduri.

  “Toti oamenii sunt trecatori, dar nu toti trecatorii sunt OAMENI!

Alege sa fii OM, nu doar un simplu trecator!”

 

Donatiile pot fi facute pe numele BISTRICEANU DUMITRU-VIOREL (tatal minorului Dragos-Gabriel Bistriceanu)

Cont lei: RO38 BRDE 170S V158 4541 1700

Cont euro: RO92 BRDE 170S V431 8960 1700

 

sau in conturile Fundatiei ANYA pe baza de contract de sponsorizare pentru minorul Dragos-Gabriel Bistriceanu:

FUNDAŢIA ANYA

CIF 27981130

Cont bancar:  RO 30 INGB 0012 0000 3928 8911

ING BANK N.V Amsterdam – Agentia Craiova

“Sa-l ajutam pe Edi sa mearga”

Extrem de istet, cu o memorie fantastica, la cei patru ani, Eduard Suditu viseaza la ziua in care va merge la gradinita. Nu isi doreste jucarii ca orice copil de varsta lui, vrea doar să mearga in picioare si nu in genunchi ca pana acum. Asteapta cu nerabdare ziua in care va putea purta si el pantofi sau adidaşi. A trecut deja de o interventie chirurgicala vitala, cea pe care multi medici au privit-o extrem de riscanta, cea de cavernom de vena porta, varice esofagiene, urmeaza acum rezolvarea malformaţiei grave de la picioare: artrogripoza genum recurvatum bilateral, picior varus equin bilateral, luxaţie sold bilateral.” il descria in data de 19 august 2015  Ana Danescu – redactor GAZETA de SUD.

Micutul Edi are patru anisori si a primit inainte de Sfintele Sarbatori Pascale 2015 un aparat de uz casnic de care mama lui avea nevoie. Atunci l-am intalnit pe micutul Eduard pentru prima data – la inceput timid, apoi din ce in ce mai vesel, „zburda” prin pat mergand cu genunchii drept laba picioruselor cu  dexteritatea unui copil normal! Lacrimile si cuvintele au fost de prisos! Din acea zi, Edi a devenit prietenul nostru.

  • Am sprijinit deplasarea in Bucuresti a micutului alaturi de parintii sai pentru a participa la o evaluare gratuita realizata de catre Prof. DR. AYDIN YUCETURK,  Specialist in ortopedie pediatrica si traumatologie – Clinica ACIBADEM, unde a obtinut un raspuns favorabil!
  • Alaturi de Fundatia Gazeta de Sud actele au fost trimise spre analiza si la Centrul Medical Anadolu din Istanbul, Turcia si Bolognia, Italia!
  • Am organizat campania umanitara “Strangerea de fonduri pentru minorul Suditu Andrei Eduard – Sa-l ajutam pe Edi sa mearga” in cadrul Galei OLTENIA POWER FIGHT – Kickboxing” in data de 17 Octombrie 2015 la Sala Polivalenta Craiova  – organizator: Clubul Sportiv Power Gym Craiova.
  • Am sprijinit parintii sa depuna actele si la Fundatia Mereu Aproape care in data de 30 octombrie 2015 a lansat o campanile de strangere fonduri in cadrul Campaniei Vreau să ajut – trimiterea unui SMS de 2 euro la numărul 8848″.
  • Incepand cu data de 30 octombrie 2015, campania de strangere fonduri “Sa-l ajutam pe Edi sa mearga” a continuat! Urna colectoare timp de o luna in MALL Electroputere PARC – zona intrarea vestica AUCHAN! Multumiri Conducerii centrului comercial, in special dnei Ica Diaconu! De asemenea, s-au montat urne colectoare in receptiile Cladirilor de birouri Proiect (fostul IPJ langa liceul Carol) si Malmo (zona Ciuperca).

Opran Mariana

Incepand cu anul 2014 Fundatia ANYA este alaturi de dna OPRAN MARIANA – un economist craiovean desavarsit care in urma unui accident rutier in anul 2013 a ramas cu un sindrom care i-a afectat capacitatea de munca. Multumiri partenerilor nostri care s-au alaturat Fundatiei pentru a sprijini financiar pe dna Opran in vederea continuarii investigatiilor si a tratamentelor: GRAPHIMET INTERNATIONAL, TRANS SOL STIVUITOARE, ACHTUNG IMPEX, BYTELY COM, STEEL SUD PRODUCT, AGRIFARM, RECON.